Zdroj: fotobanka automobilky Seat

Upravte si auto podle svých představ

11. 6. 2016

Chtěli byste něco změnit na svém potencionálním novém voze ještě než se začne vůbec vyrábět? Zkuste to u Seatu. Ten si vás totiž v rámci průzkumu může pozvat do továrny, abyste vylepšili nějaký jeho budoucí model, který se teprve chystá produkovat.

V továrně se pak setkáte s dalšími lidmi, kteří kupříkladu otevírají a zavírají boční dveře, a naslouchají zvuku, který při tom vzniká. Jakmile jsou spokojeni, udělají si poznámku na svém tabletu. Mezitím na sedadle řidiče sedí žena, která zapíná tlumená světla a vystupuje z vozu. Kráčí dopředu a zkoumá světlomety. I ona si dělá poznámky. Poté nastupuje zpátky do vozu a zapíná dálkové světlomety.

MG2255 small
Zdroj: fotobanka automobilky Seat

To je jen několika úkonů, jimiž jsou pověřeni ostatní účastníci produktového výzkumu. Těchto výzkumů se účastní 300 až 500 lidí, rozdělených do malých skupin. Někteří z nich se zaměřují na povrchové úpravy interiéru, jejich kvalitu, nebo i třeba vůni kůže sedadel. Během tří let před uvedením nového modelu na trh jsou realizovány takové výzkumy tři. První zkoumá uskutečnitelnost konceptu. Druhý se zaměřuje na produkt a poslední se věnuje v zásadě jeho postavení na trhu. Každý zákaznický průzkum je nesmírně přínosný, protože v několika případech byly na základě postřehů potenciálních zákazníků uskutečněny na příslušném modelu důležité úpravy.

Sdílet článek:

Více na webu Seat

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018