Zdroj: fotobanka automobilky Nissan

Nový Nissan Micra

20. 10. 2016

Nissan Micra se představuje již ve své 5. generaci. Inspiraci si bere si v modelech Qashqai a Juke. Oproti svému předchůdci má nová Micra zcela nový design, mezigeneračně narostla na rozměrech a je vybavena moderními jízdními asistenty.

Zdroj: fotobanka automobilky Nissan

Nová generace Nissanu Micra je delší, nižší a širší. Měla by tak nabídnout více vnitřního prostoru pro posádku.  Na výběr je z deseti odstínů karoserie, bohaté možnosti individualizace nabízí rovněž v interiéru, celkem 125 možných variant. Pro začátek bude Nissan nabízet novou Micru v kombinaci s přeplňovaným benzinovým tříválcem o objemu 0,9 litru a naftovým motorem o objemu 1,5l. Oba motory mají identický výkon 90 koní. Později se v nabídce objeví ještě benzinový motor s objemem 1,0l a výkonem 73 koní.

Zdroj: fotobanka automobilky Nissan

Seznam jízdních asistentů je bohatý a zahrnuje technologie známé i z prémiových vozů – čtení dopravních značek,  asistent pro jízdu v pruzích, multikolizní brzda s detekcí chodců, parkpilot, automatické přepínání dálkových světel nebo hlídání mrtvých úhlů. Z větších modelů značky přejmula Active Ride Control (omezování podélných pohybů karoserie za pomoci brzd) a Active Trace Control (přibrzďování kol v zatáčkách).

Nissan Micra se začne prodávat na začátku roku 2017, ceny prozatím nejsou známy.

Sdílet článek:

Více na webu Nissan

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018