Foto: Sabina Kvášová

Rychlé nabíjení elektromobilů od Volkswagen se blíží

23. 11. 2019

Nabíjecí infrastruktura a související služby patří mezi klíčové faktory úspěchu elektrické mobility. Proto se Volkswagen zaměřuje nejen na vývoj a výrobu elektromobilů, ale také na výstavbu nabíjecí infrastruktury, nabídku nabíjecích zařízení a poskytování služeb, které uživatelům elektromobilů usnadní život při cestování s nulovými lokálními emisemi.

Vysoké nabíjecí výkony jsou pro cestování elektromobilem na dlouhé vzdálenosti zásadní. Například nový model Volkswagen ID.3 umožňuje stejnosměrné nabíjení výkonem až 125 kW. Díky tomu lze pouhé půl hodiny doplnit dostatek elektrické energie pro ujetí 290 kilometrů.

Foto: Sabina Kvášová

Pro rychlé nabíjení nové generace elektromobilů, reprezentované modelem ID.3, je koncipován výkonný nabíjecí stojan MOON Power Charger 150 z řady modulárních stejnosměrných nabíječek Power Charger. Verze Power Charger 150 je tvořena dvěma nabíjecími moduly o celkovém nabíjecím výkonu 150 kW (2x 75 kW). Nabíječka podporuje všechny běžné standardy nabíjení, včetně chlazeného nabíjecího kabelu s konektorem CCS. Účinnost nabíjení při nejvyšším výkonu je 94 %. Nabíjecí proud může být maximálně 500 A, napětí 150 až 1000 V.

Nabídka značky MOON pro soukromé i veřejné využití sahá od elektronicky řízeného kabelu pro nabíjení střídavým proudem a výkonem až 22 kW přes nástěnné nabíječky MOON Wallbox, domácí akumulátorové systémy a fotovoltaické nabíjecí systémy až po již zmíněná zařízení pro rychlé nabíjení stejnosměrným proudem MOON Power Charger o výkonu až 300 kW. Uživatelé mohou nabíjecí zařízení komfortně ovládat i na dálku prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu.

Sdílet článek:

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018